Natuurinclusief bouwen

"Architectuur als meerwaarde voor het ecosysteem..."


Daan Bolier - Architect

Natuurinclusief bouwen...


Biodiversiteit is belangrijk voor een gezond ecosysteem. Door gebouwen te ontwerpen waarin plek is voor de natuur kunnen we bijdragen aan deze ecosystemen. Dit kan onder andere door plek te bieden aan nestkastjes voor vogels of vleermuizen, aanleg van groendaken en zorgen voor infiltratie van regenwater op eigen terrein.

 

Biodiversiteit
Het besef dat ook de mens onderdeel is van de natuur betekent dat we onze activiteiten altijd moeten beschouwen binnen de kringlopen van ons ecosysteem. Gebouwen kunnen, mits goed ontworpen, een meerwaarde zijn voor de biodiversiteit. Natuurinclusief bouwen betekent bouwen met de natuur. Door bewust plekken te creëren voor de lokale flora en fauna kan de biodiversiteit verhoogt worden. 


Groendaken en -gevels

Door vegetatie in te zetten in de architectuur kan een bijdrage leveren aan het microklimaat in en rond het gebouw. Doordat planten water verdampen zorgen ze voor koeling van de directe omgeving. Bovendien zijn ze in staat fijnstof te binden en CO2 om te zetten in zuurstof. 


Diverse onderzoeken tonen aan dat de aanwezigheid van groen en zicht op natuur een positieve bijdrage leveren aan het welbevinden en dus de gezondheid van mensen. 

Groendak

wist u dat...


breda circulair


Vanaf 1 september is stichting Breda Circulair een feit. Breda Circulair is er voor (lokale) ondernemers en tracht de circulaire economie in regio Breda aan te jagen door kennisuitwisseling, samenwerking binnen en tussen verschillende sectoren en het initiëren van circulaire projecten. Breda Circulair werkt hiervoor samen met lokale partners zoals onderwijsinstellingen en de gemeente Breda.


volg breda circulair op linkeIn

       

        september 2020
 

contact


ir. Daan Bolier

ArchitectBezoekadres:

De Teruggave

Ontwerpstudio Breda Circulair, 1ste verdieping

Gasthuisvelden 11

4811 VX BredaEmail: daan@bolierontwerp.nl


Tel: +31 (0)6 50 40 27 05

Bekijk LinkedIn profiel...
breda circulair

Bolier Ontwerp & Bouwregie KvK-nr: 70042543 | btw-id. NL001730580B46 | Architectenregister nr. 1.110801.010 | laatste update jan 2020 | Copyright 2019 Alle rechten voorbehouden