Natuurinclusief bouwen

"Architectuur als meerwaarde voor het ecosysteem..."


Daan Bolier - Architect

Natuurinclusief bouwen...


Biodiversiteit is belangrijk voor een gezond ecosysteem. Door gebouwen te ontwerpen waarin plek is voor de natuur kunnen we bijdragen aan deze ecosystemen. Dit kan onder andere door plek te bieden aan nestkastjes voor vogels of vleermuizen, aanleg van groendaken en zorgen voor infiltratie van regenwater op eigen terrein.

 

Biodiversiteit
Het besef dat ook de mens onderdeel is van de natuur betekent dat we onze activiteiten altijd moeten beschouwen binnen de kringlopen van ons ecosysteem. Gebouwen kunnen, mits goed ontworpen, een meerwaarde zijn voor de biodiversiteit. Natuurinclusief bouwen betekent bouwen met de natuur. Door bewust plekken te creĆ«ren voor de lokale flora en fauna kan de biodiversiteit verhoogt worden. 


Groendaken en -gevels

Door vegetatie in te zetten in de architectuur kan een bijdrage leveren aan het microklimaat in en rond het gebouw. Doordat planten water verdampen zorgen ze voor koeling van de directe omgeving. Bovendien zijn ze in staat fijnstof te binden en CO2 om te zetten in zuurstof. 


Diverse onderzoeken tonen aan dat de aanwezigheid van groen en zicht op natuur een positieve bijdrage leveren aan het welbevinden en dus de gezondheid van mensen. 

Groendak

wist u dat...


breda circulair


In samenwerking met studenten van Avans Hogeschool Breda onderzoeken we momenteel de regionale materiaalstromen met als doel een betere ketensamenwerking te realiseren. Dit zou moeten leiden tot meer circulair materiaalgebruik en minder waardeverlies. 

Op 10 december vond een ronde-tafel gesprek plaats met o.a. de gemeente Breda, de milieustraat en Vermeulen Sloopwerken.


Op 6 februari organiseert de gemeente Breda een netwerklunch voor ondernemers die zich bezich houden met circulairiteit. lees meer...


         december 2019
 

contact


ir. Daan Bolier

ArchitectBezoekadres:

De Teruggave

Ontwerpstudio Breda Circulair, 1ste verdieping

Gasthuisvelden 11

4811 VX BredaEmail: daan@bolierontwerp.nl


Tel: +31 (0)6 50 40 27 05

Bekijk LinkedIn profiel...
breda circulair

Bolier Ontwerp & Bouwregie KvK-nr: 70042543 | btw-id. NL001730580B46 | Architectenregister nr. 1.110801.010 | laatste update jan 2020 | Copyright 2019 Alle rechten voorbehouden