Schuurwoning Rijsbergen

Schuurwoning Rijsbergen


Ontwerp voor een modern-landelijke schuurwoning met gekoppeld bijgebouw. De droom van de opdrachtgevers om de paarden aan huis te kunnen houden gaat hiermee in vervulling. De woning wordt uitgevoerd in préfab houtskeletbouw en voorzien van rietdak. De massief eiken kolommen en balken geven het interieur een landelijke sfeer. De gevels worden uitgevoerd in een wit gevelstucsysteem. Het bijgebouw met paardenstallen is bekleed met horizontale zwart geoliede planken. Het bijgebouw is via een corridor verbonden met de woning.


De wanden van de woning zijn dampopen en geisoleerd met houtvezelisolatie. Het vochtregulerend vermogen van deze oplossing zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

Eigenschappen

afmetingen woning:  14 x 9 m (hoogte 8,0 m)

inhoud woning: 750 m3 (bruto)

Opp. bijgebouw : 150 m2 (bvo)

bouwwijze: houtskeletbouw, dampopen

energie: lucht/water warmtepomp,  balansventilatie met warmte terugwinning, PV-panelen

start bouw: maart 2021

aannemer: VITBŪVE (préfab houtskelet, Letland)